Med plater som «Everything All the Time» (2006), «Cease to Begin» (2007) og «Infinite Arms» (2010) har Band of Horses ettertrykkelig bevist at de ligger flere hestehoder foran hva stuerein og allsangvennlig rock angår.

Band of Horses’ enkle uttrykksform gir bandet et eksepsjonelt bredt nedslagsfelt, uten at de må ty til staffasjer, billige hooks og publikumsfrieri av den grunn. Den Charleston-baserte kvintetten har gjort lavmælt og patosfylt indierock til sitt varemerke, og subtile country-referanser underbygger hvorfor bandet forflyttet seg fra Seattle i nord til South Carolina i Sør-Amerika etter debutskiva i 2006.

Countryreferanser til tross: Det er ikke tobakktyggende banjokrumspring som utgjør bandets lydbilde. Snarere melankolske og svaiende gitarer, klangfullt piano og et tidvis skranglete, dog nydelig driv. Frontmann Ben Bridwells stemme akkompagnert av øvrige bandmedlemmers sarte vokalharmonier kommer nok til å få en tårevåt innvirkning på publikums følelsesregister når de for første gang inntar Midt-Norge og Marinen i August.

Arbeidshestene har antydet at oppfølgeren til fjerdeplata «Mirage Rock» (2012) og livealbumet «Acoustic at the Ryman» (2013) mest sannsynlig blir sluppet i løpet av året. Og gud, som vi gleder oss!

Fra før av er det klart at Susanne Sundfør headliner fredag 21 August.
I tillegg er Opeth (SE), Yelawolf (US), La Roux (UK), Aurora, Cymbals Eat Guitars (US), Døden, Emilie Nicolas, Hvitmalt Gjerde, Ida Jenshus, Jello Biafra & The Guantanamo School of Medicine (US)

Matoma, Slutface, SOAK (IE), Spidergawd, Team Me og The Districts (US) klare for festivalen.