Hvitmalt Gjerde har for lengst befestet sin posisjon som surfrockens velgjørere her på berget. Hypehjulene begynte å snurre lenge før bandets debutfullengder «Hvitmalt Gjerde», og fartøyet skøyt for alvor fart da plata i 2013 var et faktum. Bergensrockerne levde så til de grader opp til hypen, og viste med andreskiva «Ville Venner» i fjor sommer at de mener alvor.

Døden har allerede fått tittel som en «veritabel hardcore-supergruppe» (Adressa), og rent musikalsk mikser bandet en potpurri av dunkle musikksjangere – alt fra hardcore, dystre rockeriff og stonervibes forenes i Dødens lydbilde.
Bandet består av muskere med fartstid fra band som Desperado, Rifu, The Reilly Express, Disco Violent mm. Døden gjør sin første konsert i 2015 på pstereo.

Da Spidergawd ble dannet for et par år siden var det som et bakoverlent jamprosjekt som forente band som Motorpsycho, Cadillac, Moving Oos, Hopalong Knut og Goat the Head, og merkelappen «supergruppe» har virkelig tålt tidens tann. Så fort de øynet potensialet gruppa satt på var det like greit å bare trøkke rockefoten i gasspedalen og kjøre på for alle kluter, og dermed var Spidergawd et band på fulltid. Heldigvis.