Vokalist Jello Biafra oppnådde legendestatus gjennom sitt virke som frontfigur for den ikoniske og politiske punkgruppa Dead Kennedys, og nå tar legenden med seg bandet Jello Biafra and The Guantanamo School of Medicine til Marinen! Bandet ble etter sigende til da Biafra skulle markere sin 50-årsdag i San Franciscos Great American Music Hall –, utsolgt to kvelder på rad – en bursdagsgave som i ettertid har utartet seg til å bli en gave til både Dead Kennedys-fans og tilhengere av uhøvla punk så vel som riffbasert rock.

Det finnes fragmenter av DK også i The Guantanamo School of Medicines lydbilde, i hovedsak på grunn av Biafras paniske og ikoniske vokalferdigheter, som mildt sagt får bredt spillerom også her. Konstellasjonen har likevel evnet å skape et lydbilde som er et stykke unna punkforgjengerne, noe utforskingen av protopønk a la Detroit, harde surf-vibes, soniske gitarmelodier og in-your- face-tekster underbygger.

Det er med andre ord duket for en energibombe av en konsert når Jello Biafra og hans kvartett besøker Pstereo. Med debutskiva «The Audacity of Hype» (2009) og deres seneste album «White People and the Damage Done» (2013) i bagasjen blir det tett mellom de politisk ladde punkrockhitsa på Marinen!