Vi er veldig stolte over å annonsere at et av verdens mest unike band er klare for Pstereo 2016!


Siden 1997 har Sigur Rós gitt ut sju overjordiske studioalbum, et livealbum, et remix-album, et soundtrack-album, tre samlealbum, to videoalbum og fem EPer, hvor flere av utgivelsene har solgt både til platinum og gull. I 2013 ga de ut albumet «Kveikur», som symboliserer et vannskille i lyduttrykket – her er silkehanskene tatt av, og resultatet er en mer aggressiv framdrift og et mørkere uttrykk sammenlignet med tidligere album. Plata fikk glimrende kritikker fra et samlet internasjonalt pressekorps.

Man skulle tro at tekster på islandsk snevrer inn bandets målgruppe, men tvert imot bidrar de de til å gjøre uttrykket universelt. Bandets velorkestrerte lydbilde fluktuerer mellom det suggererende og det svevende melodiske. En fjellstø dynamikk er gjennomgående i all musikken bandet fra sagaøya produserer, og de lever virkelig opp til Islands eventyrlige renommé med sin magiske postrock, proppfull av patos.

Sigur Rós er avsindig gode på plate, men det er live bandet virkelig utmerker seg. Da de spilte for et utsolgt Oslo Spektrum i 2013 fikk de følgelig terningkast seks av Dagbladets anmelder. Samme år vant de også prisen for beste lys og beste video i den storslåtte kåringen Knight of Illumination Award for det fantastiske lys- og videoshowet på turneen sin.

Musikerne fra Sagaøya er kjent for å skape en helt spesiell stemning på sine konserter, og det blir garantert en magisk opplevelse når islendingene tar turen til Marinen i sommer!