2009 var året La Roux’ «Bulletproof» gikk som en farsott verden over, og også her til lands ble låta etablert som en landeplage. Nå er La Roux klare for Pstereo!

Det britiske bandet ble etablert som en duo bestående av vokalist Elly Jackson og produsent Ben Langmaid i 2006. Historien som skulle bygge opp til elektropopsuksessen startet imidlertid i Jacksons barndom.

I 13-årsalderen begynte hun å spille gitar, og da hun oppdaget Englands klubbkultur i 17-årsalderen fusjonerte hun sine nyervervede inntrykk av elektronisk dansemusikk med den tilbakeskuende, tradisjonelle folkrocken hun var vant til. Noen år senere var La Roux et faktum.

Lyden av La Roux er nostalgisk elektropop med hint til åttitallet, ispedd nyskapende popteft som rettferdiggjør bandets posisjon i det moderne musikkbildet.

Tidligere nevnte «Bulletproof», i godt selskap med førstesingelen «In for the Kill», banet formelig veien for den daværende duoens suksess. Med det bunnsolide, selvtitulerte debutalbumet la tospannet verden for sine føtter. Synthpopalbumet ble nominert til prestisjetunge Mercury Prize, og vant Grammy i USA i kategorien Best Electronic/Dance Album i 2011. Førsteskiva fikk åtte av ti mulige på skalaen hos krednettstedet NME, som mente at de har «revitalised a forgotten form to make one of the finest forward-thinking British pop albums of recent memory».

Siden den gang har duoen blitt til Elly Jacksons soloprosjekt, og med albumet «Trouble in Paradise» fra i fjor viser hun at hun kan stå på egne bein. Så til de grader. Plata tar for seg mørket man ikke legger merke til i tilsynelatende perfekte omgivelser, tilslørte konflikter og beint fram trøbbel. The Guardian mente plata var «almost sickeningly overburdened with fantastic tunes» og ga den 5/5. På Pstereo i sommer får du se Jackson og hennes energiske sceneopptreden i full vigør.