The Lumineers med eksklusiv festivalopptreden under Pstereo!

I løpet av de siste årene har vi sett flere tilfeller av tilbakeskuende folkrockband som har bemerket seg på musikkhimmelen, tilsynelatende uten forvarsel. Få har derimot kunnet skryte av en suksess så stor og en såpass enestående revitalisering av sjangeren som The Lumineers.

Kvintetten fra Denver, Colorado har med låter som «Ho Hey», «Stubborn Love» og «Flowers in Your Hair» befestet sin posisjon som roots-revivalens fremste eksponenter de siste årene. Med yndige melodier, americana-preget sound og hjertefølte tekster, samt en touch av indie og et strøk av pop har bandet siden oppstarten i 2002 kunnet skryte av en stadig feitere merittliste.

Det selvtitulerte debutalbumet «The Lumineers» kom ut i 2012, og endte ppp på en solid andreplassering på den toneangivende Billboard 200-lista. Albumet solgte til sertifisert platina i USA og Irland, og gull i Storbritannia, Australia og Canada. Bandet har også blitt nominert til flerfoldige priser, blant annet velrennomerte Grammy Awards’ «Best New Artist» og Billboard Music Awards’ «Top Rock Album».

I det akustiske skjæringspunktet mellom indie- og folkrock kommer The Lumineers upåklagelig godt ut av det, og på Pstereo skal bandet for alvor bevise hvorfor de troner høyere enn alle andre i sjangeren.

Vi gleder oss!