Skip Navigation

Aiming For Enrike, Brutal Kuk og Pom Poko er klare for Pstereo!

Aiming For Enrike, Brutal Kuk og Pom Poko er klare for Pstereo!

Vi i Pstereofestivalen er titt og ofte på konserter i Trondheim i håp om å finne de beste bandene og artistene som finnes i byen. Forrige helg var vi på konserter både under Trondheim Calling og på Samfundet, og vi endte ikke tomhendte fra konsertene – tvert imot.

Det er en glede å annonsere at Aiming for Enrike, Brutal Kuk og Pom Poko tilslutter seg Pstereo-programmet!

Aiming For Enrike beviser ettertrykkelig at to hoder er klokere enn ett, og at disse to hodene er alt som trengs for å skape rå energi en kjernereaktor verdig. Instrumentalduoen kompenserer for de aller fleste sentralstimulerende stoffer med en infernalsk dog dynamisk sound som formelig får hjertet til å banke et par ganger raskere enn det som egentlig er klinisk bra for kroppen din. Varm opp med albumet «Segway Nation» og singelen «Ushikawa», og du skjønner hva vi snakker om.

Si «Brutal Kuk» fort tre ganger etter hverandre. Det skjer ingenting spennende, men du høres passe rar ut, ikke sant? Men nå er det en gang sånn at trondheimspunkerne har oppnådd legendestatus for både navn og sound etter 17 års aktivitet, og ikke uten grunn. Over ti år har passert siden bandet ga ut sin seneste utgivelse, punkklassikeren «Berusalem» fra 2005. Nå bruser Kuken med fjøra igjen, og stålsetter seg for sin neste fullengder, betimelig kalt «2016».

Du vet, året da det siviliserte samfunn erklærte seg selv fallitt, hvor makt ble fordelt til de som roper høyest, hvor løgner gjentas til de blir etablerte sannheter – samtidig som engasjementet for å faktisk gjøre verden til et bedre sted råtner på rot i sosiale medier. I sommer tar derimot Brutal Kuk kampen fra Facebook til scenen på Pstereo!

Alle snakket om Pom Poko på Trondheim Calling. Bandet er B-lista på P3 og har fått lovord slengt sin vei fra flere hold i løpet av sitt drøye halve års levetid, og på Trondheim Calling-konsertene beviste Årets Urørt-finalistene at all hype til nå har vært legitim – om ikke underdrevet.

Bandets sound taler for seg selv: En skarp vokal som trenger gjennom Deerhoof-aktige tonaliteter og støyete arrangementer, rett og slett en knallsterk og lynkjapp instrumentering som kun er jordet av vokalist Ragnhild Fangel Jamtveit. Bandet er beint fram en fryd å oppleve, og vi ser fram til å høre alt Pom Poko kommer med før vi ser de på Marinen i sommer!