Skip Navigation

Sugarhill Gang (US), Beach Fossils (US), Doffs Poi, JFDR (ISL) og Hkeem + Temur til Marinen!

Med artistene Sugarhill Gang (US), Beach Fossils (US), Doffs Poi, JFDR (ISL) og Hkeem + Temur forener Pstereofestivalen alt fra hip hopens stamfedre til lavmælt, islandsk pop på årets festivalprogram. Som vanlig er det musikk fra et bredt sjangerspekter som annonseres i festivalens seneste slipp.

Sugarhill Gang (US) gjorde i sin tid hip hop til allemannseie med låta «Rappers Delight». Sannsynligheten er stor for at du på et eller annet tidspunkt har hørt eller danset til rappernes repertoar, om det så var da de slapp majoriteten av låtmaterialet sitt på åttitallet eller i mer moderne tider. Nå kan du danse til The Sugarhill Gang i Trondheim! 

JFDR (ISL) er et soloprosjekt signert talentet Jófríður Ákadóttirs. På kort tid har hun blitt referert til som ingen ringere enn Björks inspirasjonskilde. Debutskiva «Brazil» er bergtagende uten å bygge på det storslåtte, og innimellom minimalistiske komposisjoner og mild instrumentering er det Ákadóttirs stemmeprakt som tar det meste av oppmerksomheten. 

Med en kjærkommen egenart og autentisk nostalgi skal Beach Fossils (US) stå for lo-fi indierock på årets festival. Bandets låtkomposisjoner er oppslukende og tilbakelent på en og samme tid, og evner å sammenfatte et flettverk av temaer og lag til en enhetlig visjon. 

Den skamløse trioen Doffs Poi gyver derimot løs i en krysning av synthpop og galskapsjazz. Bandet har sitt opphav i jazzlinja i Trondheim, og forener på debutalbumet «Dictionary Songs» et frenetisk trommedriv med tunge synther og en skarp, målbevisst stemmeprakt. 

Den unge og talentfulle duoen Hkeem + Temur runder snart 13 millioner avspillinger av låta «Fy faen». Raplåta har tatt både Norge og verden for øvrig med storm, og nå har du muligheten til å danse løs til årets banger på Pstereo!

Sugar Hill Gang Hi Res14 A5868