Marinen/Trondheim 16-18 Aug
Kjøp billett

Avantgarde-metall og fuzztunge riff

​Zeal & Ardor er like schizofrent som det er rått og Oslo-bandet Lonely Kamel er noe så sjeldent som et vaskeekte heavy metal-band.

Zeal & Ardor

Bandet beskrives som et avantgarde-metallband, og i dette tilfellet innebærer det en frenetisk kruttønne bestående av omtrent like mye støyete svartmetall og negro spirituals, samt en god dose blues. Det er med andre ord en ukonvensjonell sjangerblend vi har med å gjøre, noe som gjør New York-bandet til et unikum.

De sto for en av de mest spennende og egenartede konsertene på by:Larm, som ga hele 10/10 på Musikknyheter og anmelder Simen Røste uttalte at han sjeldent har sett et band være så intenst, engasjert og med så god flyt på en scene.

Bandet er sveits-amerikanske Manuel Gagneux’ hjertebarn, og ble til som en spøk. Det utviklet seg raskt til å bli mer enn en spøk, og med albumene «Zeal & Ardor» (2014), «Devil Is Fine» (2017) og kommende «Stranger Fruit» er det ikke mye igjen av punchlinen annet enn knallsterk musikk!

Lonely Kamel

Lydbildet er bredbeint, hvor stoneraktig groove kombineres med tung blues og fuzztunge gitarriff.

Siden oppstarten i 2005 har bandet gitt ut fem fullengdere, med albumet «Death’s-Head Hawkmoth» fra mars i år som siste skudd på albumstammen. Lonely Kamel har stått i det siden første album ble sluppet i 2008, og det er mye som tyder på at Oslo-kvintetten ikke kommer til å legge fra seg sitt kompromissløse rock-lynne med det aller første.

Les mer