Marinen/Trondheim 16-18 Aug
Kjøp billett

Indiepop fra verdensrommet

Japanese Breakfast kommer til Pstereo for å levere kritikerrost og lo-fi indiepop med verdensromaura!

Gitarist og vokalist Michelle Zauners soloprosjekt Japanese Breakfast har feid alle Google-treff som inneholder tradisjonelle oppskrifter på japansk frokost av banen i et par år nå. Og ikke uten grunn. 

Zauner, som er kjent fra emobandet Little Big League, har produsert og spilt inn musikk med soloprosjektet Japanese Breakfast siden hun flyttet hjem fra Philadelphia til Oregon av familiære årsaker i 2013. 

Det hersker ingen tvil om at det er nødvendig at misosuppe og fermenterte soyabønner må vike for Zauners utenomjordiske indiepop, hvor shoegaze-aktige drag, grumsete gitarer og drømmende komposisjoner innhylles i et flortynt elektropop-slør. 

I 2016 ga Japanese Breakfast ut debutalbumet «Psychopomp» på Yellow K Records og Dead Oceans, en debut hvor de mørkere palettene av Zauners personlighet blir utforsket.

«Soft Sounds from Another Planet» handler etter sigende om å finne seg selv igjen etter at hovedpersonen, Michelle Zauners mor døde av kreft. Resultatet er et album som formelig dirrer av nerve, uavhengig av hvilken avstikker det tar. Zauner sprer seg bredt hva stemninger, klangfarger og lydbilde angår. Fra flyktige lydkollasjer, via psykedelia og shoegaze til svevende drømme-pop. Alt føles naturlig og imøtekommende, enten det er abstrakt eller lett å gripe. (Dagbladet, 2017)

Oppfølgerskiva «Soft Sounds from Another Planet» var faktisk helt oppe på 6. plass over Dagbladet sin kåring over fjoråets beste album. Den presser inn minst like mye av det gode som på forgjengeren, hvor det framfor å oppfattes for try-hard framstår i aller største grad overbevisende i all sitt melankolske og verdensromutforskende lydbilde. Et lite steg for mennesket, et gedigent steg for Pstereo. 

 

Les mer