André Bratten

Lørdag 18. august
Forte! 22:50
André Bratten er noe av det beste norsk elektronisk musikk har å by på, rett og slett. Han krysser grensene mellom elektronika, house og techno på sin helt særegne måte, og har for lenge siden skilt seg ut fra sine likesinnede innenfor miljøet.

Han brakdebuterte tilsynelatende ut av det blå med et gjennomført mesterverk av et debutalbum, «Be A Man You Ant» i 2013. Utgitt på Prins Thomas sitt label Full Pupp, var det mange som trakk sammenligninger til de store innenfor norsk spacedisko - Todd Terje, Lindstrøm og Prins Thomas selv. Men allerede da var det noe eget ved ham. Når skiva av underlige grunner ikke ble nominert til Spellemannsprisen det året, trakk to jurymedlemmer seg i protest.

Andreskiva «Gode» i 2015, utgitt på Smalltown Supersound, gjorde opp for det og sanket prisen for beste utgivelse innenfor elektronika / dancemusikk. Her forlot han diskolyden enda mer til fordel for utforskende ambient og kjølig elektronika. Med EP’en «Math Ilium Ion» fra det samme året viste han seg også fra sin hardeste side - låter som «Trommer & Bass» og «Yours Sincerely, André Bratten» er kraftige og store technospor, som kan minne om Jon Hopkins sine beste produksjoner.

I sine DJ-sett dekker han hele spekteret av sine inspirasjonskilder. Vi kan forvente alt fra drivende disko, house og techno til den ene eller andre musikalske overraskelsen. Dette er for deg som vil avslutte festivalhelgen på et svett dansegulv.

Les mer