Ane Brun

Fredag 17. august
Elvescenen 17:15
Det er snaue 15 år siden Ane Brun ga ut albumet «Spending Time With Morgan», en debut som markerer starten en suksessrik popkarriere som hittil har lagt bak seg milelange merittlister for moldenseren.

Siden den gang har hun gitt ut ytterligere sju fullengdere, i tillegg til samleskivene «Rarities» og «Songs 2003 – 2013» (2013), tre EPer og et par livealbum.

Hennes seneste album, «When I’m Free» fra 2015, trillet til terningkast seks (én av mange i løpet av karrieren) i VG, med lovnader om at dette er et album som fort kommer til å bli en del av livet ditt. Hennes seneste singel, «Make You Feel My Love», sluppet på tampen av 2016, er en mesterlig cover av Bob Dylan-låta med samme navn. Låta vitner nok en gang at Brun er fantastisk både med eget verk og tolkninger av andres – noe flere coverlåter i repertoaret hennes underbygger.

I løpet av karrieren har ikke Ane Brun bare turnert ivrig og jobbet hardt i studo mellom konsertslagene, hun har også perfeksjonert lydbildet sitt og gjort folksjangeren til sin egen. En fabelaktig stemmeprakt kombinert med et enormt popteft har fått prisutdelere i det ganske land til å formelig pælme nominasjoner så vel som priser etter den velrennomerte artisten.

Ane Brun er ikke den eneste artisten her til lands som kan skilte med såre tekster, ærlighet, sarte vokalmelodier og en ferniss av melankoli i låtmaterialet sitt – likevel har hun aldri hatt problemer med å skille seg ut i mengden. Nå venter vi spent på at moldenseren skal slippe sitt neste album, og i påvente av platelansering hører vi like gjerne hele katalogen hennes på repeat.

Les mer