Colter WallCAN

Lørdag 18. august
Veita 18:35
Colter Wall fra den lille byen Swift Current i Saskatchewan-prærien i Kanada pøser ut låter som om han har livnært seg på whiskey og ørkensand i en mannsalder – som om alle countrystorheter har dødd og tatt bolig i han.

Walls debut-EP, og det eneste han hittil har gitt ut, «Imaginary Appalachia» rekker over snaue 22 minutter, men greier på disse sju sporene å fylle spilletiden med den mest meningsfulle countrymusikken på denne siden av 2000-tallet.

Det er mye som tyder på at kanadieren kommer til å markere seg som en av de mest toneangivende artistene innenfor blues-, folk- og americana-segmentet de nærmeste årene. På debuten «Imaginary Appalachia» dekkes hele spekteret allerede.

Wall høres ut som en god miks av storheter som Johnny Cash og Hank Williams, og det han hittil har gjort har gitt anmeldere hakeslepp, både her i Norge og i utlandet. Her hjemme kunne blant annet skribent Egon Holstad (iTromsø) genierklære Wall, og meddele at «det er regelrett naturstridig at en mann/gutt på 20 år har spilt inn dette lille mesterverket».

Colter Wall kan trygt sies å være et friskt pust i mengden av pop country-artister som preger dagens lydbilde, og vi ser med iver fram til debutskiva slippes i løpet av året!

Les mer