Cymbals Eat GuitarsUS

Torsdag 16. august
Veita 22:00
Støy, pop, og rock på en måte bare denne Staten Island-kvartetten kan.

Vi får et gledelig gjensyn med Cymbals Eat Guitars på Pstereo i 2017. Bandet gjorde en av festivalens mest energiske konserter da de avla oss en visitt i 2015, og vi ser fram til at det skranglete indiepopbandet gjentar suksessen neste år!

Siden sist har bandet sluppet sitt fjerde studioalbum, «Pretty Years». Med albumet har de klart å følge opp tre fabelaktige skiver, inklusive forgjengeren «LOSE», som P3s anmelder mente har «melodier så åpne, vakre og umiddelbare at jeg vanskelig kan se én utgivelse i sitt slag som kan toppe innsatsen i år».

Debutskiva «Why There Are Mountains» fra 2009 gikk rakt inn på musikknettstedet Pitchforks «Best New Music»-liste. Debutoppfølgeren «Lenses Alien» ivaretok forgjengerens 90-tallssound og perfeksjonerte den desto mer, og slengte på en ekstra dose støy, rock og post-hardcore.

På sitt siste album har Cymbals Eat Guitars blitt litt mer happy enn på «LOSE» (et album som handlet om tapet av en venn). «Pretty Years» (2016) er perfekt uten å framstå som for polert og overprodusert (bare hør på saksofondragene i «Wish», for eksempel), og forener nok en gang støy, pop, og rock på en måte bare denne Staten Island-kvartetten kan.

Som så mange eminente band har Cymbals Eat Guitars sitt opphav i en Craigslist-annonse. Gitarist, låtskriver og vokalist Joseph D’Agostino og trommeslager Matthew Miller ville starte band, og prøvde lykken på annonsenettstedet. Bassist Neil Berenholz, gitarist Matt Cohenog keyboardist Daniel Baer skulle tilslutte seg bandet, og Cymbals Eat Guitars var et faktum. Siden den gang har det skjedd flere utskiftninger i bandet, som nå består av nevnte D’Agostino i tillegg til trommis Andrew Dole, bassist Matt Whipple og keyboardist Brian Hamilton.

Cymbals Eat Guitars er en liveopplevelse du ikke kan gå glipp av, noe vi er sikker på de som overværte bandets konsert i 2015 kan skrive under på!

Les mer