Fantastic NegritoUS

Torsdag 16. august
Elvescenen 17:15
Xavier Dphrepaulezz er bedre kjent som Grammy-nominerte Fantastic Negrito, den Oakland-baserte bluesartisten som spiller «black roots music for everyone».

Man kan trygt si at Dphrepaulezz har gjennomgått en broket karriere med et desto mer broket liv som fundament.

Han stakk av hjemmefra i en alder av 12, og siden den gang har han blant annet blitt utsatt for væpnet ran, livnært seg på å slinge hjemmedyrket weed, hustlet seg gjennom hverdagen i LA og endt opp i en treukers koma etter en livstruende bilkrasj. Broket liv, javisst!

Han var tidligere en signert RnB-artist, men nå har både rytmen og bluesen fått en mer bluesrocka rytme over seg, hardt preget av roots, soul, funk og deltablues. Et lydbilde som blant annet gjorde at Fantastic Negrito nylig håvet inn Grammy-nominasjon for det uovertrufne albumet «The Last Days of Oakland» i kategorien «Best contemporary blues album». Pinadø ikke verst.

Det har lenge vært stille fra Dphrepaulezz’ kant, og det er bare et par år siden han vendte tilbake til musikken og det som skulle bli Fantastic Negrito. Og mye av årsaken til hans musikalske gjenfødelse kan vi tilskrive hans sønn, siden det eneste som funket for å berolige guttungen var lyden av gitar. Deretter gikk det slag i slag for artisten, som returnerte til selve hjertet til det musikalske USA – blues. Eller for å si det med hans egne ord: «Fuck what’s hot now, what moves me?».

Med en neve singler, EPen «Fantastic Negrito Deluxe EP» og tidligere nevnte debutfullengder «The Last Days of Oakland» i bagasjen skal Fantastic Negrito lage vill stemning på Pstereo i 2017.

Les mer