FiresideSE

Fredag 17. august
Elvescenen 19:10
Bandets katalog er dynamisk, variert og full av energisk og tidvis melodiøse indierocklåter. Fireside kombinerer full styrke med sårbare følelser.

Det svenske bandet Fireside regjerte det svenske post-hardcoremiljøet på nittitallet, og ga ut seks studioalbum i løpet av en periode på over ti år (1992 – 2003). Så hørte vi ikke noe fra Luleå-bandet på en stund, men nå bryter de endelig stillheten for første gang på 14 år!

Det var i oktober 2016 at bandet tok bladet fra munnen og gikk ut med nyheten om at de skulle gjøre to konserter i Sverige i desember. Fireside, som før nå ikke har spilt sammen siden 2003, gjør sin eneste konsert i Norge på Pstereo 2017.

Gjennombruddet fikk bandet med sitt andre album «Do Not Tailgate», som også endte opp med å skjenke bandet en Grammis i kategorien «Årets hårdrock». Plata, som innehar kvaliteter à la indiestorheter som Fugazi og Quicksand, ble deretter distribuert i USA, og banet veien videre for bandet.

På albumet «Elite» ifører bandet seg en noe mer eksperimentell drakt, før de tar det tilbake til røttene med sitt siste album «Get Shot». Bandets katalog er dynamisk, variert og full av energisk og tidvis melodiøse indierocklåter. Fireside kombinerer full styrke med sårbare følelser.

I Sverige gikk trofaste fans av hektene av nyheten om comeback, og skal man tro söta brors anmeldelser fra konsertene har ikke firerbanden mistet noe av kruttet siden sist. Tvert imot: «Efter spelningen tittade jag mig omkring och såg människor som jag har sett i många år, i vissa fall ända sedan Firesides glansdagar på 1990-talet, och jag konstaterade med ett leende att allting är precis lika bra som det en gång var».

Det lover med andre ord godt for årets Pstereo-konsert!

Les mer