Hopalong Knut

Lørdag 18. august
Elvescenen 17:35
Fort, hardt og nådeløst tett og med trønderske tekster om den lille manns ubarmhjertige møte med verden.

For 10 år og 16 unger siden reiste Hopalong Knut landet rundt og spredde sol og jubel til det norske folk. De spilte ska. Fort, hardt og nådeløst tett og med trønderske tekster om den lille manns ubarmhjertige møte med verden.

Nå er de tilbake på Pstereo for å sjekke om de fortsatt kan leve opp til ryktet som et av Norges beste liveband!

Hopalong Knut slo gjennom med et brak på By:Larm i 2003. Debutplata ”Feilkalibrert tidsmaskin” (2005) og oppfølgeren ”Evolusjonens trøst” (2006) ble godt mottatt, og de mange hundre konsertene bandet spilte i denne perioden ble rost opp i skyene.
Hvem kan glemme den tettpakka sletta på Storåsfestivalen i 2005 eller da de fylte torget i Trondheim sammen med Knutsen og Ludvigsen og DumDum Boys i 2006?
Etter en periode som Samvirkelaget (et samarbeid med Gatas Parlament) og plata ”Musikk” (2007), ble Hopalong Knut overmannet av sløvhet. Så dukket de opp på ny høsten 2010 med å fylle Byscenen på nachspielet til Pstereo-festivalen før de dro på Polen-turne for å teste ut nye låter.
Dette endte opp med plata ”La Pluto bli en planet igjen” og påfølgende Norges-turne i 2011.

Så ble det stille. Veldig stille. I flere år. De som fulgte ekstra godt med fikk med seg sporadiske bidrag på samleplater og tributekonserter, men stort sett var det stille. Det gikk til og med så langt at enkelte i bandet innledet romanser med andre band og artister…

Så hvordan står det til nå? Den som befinner seg på Pstereo i det sola er i ferd med å senke seg over Marinen vil få vite om Hopalong Knut fortsatt vet hvordan det skal gjøres!

Les mer