Jaga Jazzist

Lørdag 18. august
Elvescenen 21:00
Jaga Jazzist er har i sitt livsløp utforsket mange forskjellige farvann, med jazz og elektroniske impulser som bakteppe. I over 20 år har bandet flyttet både lytternes og sine egne grenser, og levert det ene albumet bedre enn det andre. Når det er sagt, de ulike utgivelsene er såpass nyanserte og ulike at det er unødvendig å dra fram superlativer når man skal omtale jazzoktetten

Det var da BBC kalte Jagas andrealbum «A Livingroom Hush» for årets beste jazzalbum i 2002 at hjulene for alvor begynte å spinne for bandet fra Tønsberg. Dagbladet her hjemme ga skiva terningkast fem, and the rest is history.

 

For det er snakk om 16 år, fem studioalbum, en neve EPer og utallige lovord og høye terningkast siden, og mye har forandret seg siden den gang. I Norge er de ansett som en av de mest toneangivende instrumentalgruppene i landet, med saksofoner, tuba, perkusjon, gitarer, keyboards, glockenspiels og det som måtte være av lydfremkallende apparater representert i lydbildet sitt.

 

Til tross for et evigskiftende musikalsk univers er det noe umiskjennelig Jaga over alt bandet lager. Og det sier vi utelukkende med positivt fortegn!

Les mer