JFDRISL

Fredag 17. august
Veita 18:10
Vi sier aldri nei til islandsk lavmælthet, særlig når den leveres såpass rørende og ektefølt som når den er signert JFDR. JFDR er Jófríður Ákadóttirs soloprosjekt, som har et lydbilde som muligens slekter mer på danske Efterklangs lavmælthet enn landsbrødrene i Sigur Rós’.

Debutalbumet «Brazil» er ikke akkurat så tropisk som tittelen kanskje skulle tilsi. Lydbildet bergtar uten å bygge på det storslåtte, og innimellom minimalistiske komposisjoner og mild instrumentering er det Ákadóttirs stemmeprakt som tar det meste av oppmerksomheten.

Ákadóttir har såvidt passert 20, men har likevel en solid bakgrunn som musiker med prosjekter som Samaris, Gangly og Pascal Pinon. Soloprosjektet JFDR er allerede dratt fram som en inspirasjonskilde for ingen ringere enn legendariske Björk, og albumet har mottatt strålende tilbakemeldinger fra både media og publikum.

Musikknettstedet The Line of Best Fit ga albumet 8 av 10 mulige i sin anmeldelse, og inkluderte JFDR i «Ones To Watch 2017»-spalte. Nettstedet skreiv blant annet at «Brazil is a record that grows with each listen, where the compositions are a form of musical ellipsis, as elements of the narrative are left unwritten» i sin anmeldelse, og at JFDRs musikk handler like mye om hva som ikke sies som det som blir sagt. Vi ser fram til å oppleve Ákadóttirs storslåtte lavmælthet på Pstereo i sommer!

Les mer