ShameUK

Torsdag 16. august
Veita 20:10
Shame spiller sløy musikk som kanskje best kan kategoriseres som postpunk. Drivet slekter på Joy Division og Savages og holdningen til Sex Pistols.

Ordet «shame» assosieres muligens ufortjent ofte med Game of Thrones-chanten i King’s Landing eller Skam-feberen som herjer kontinentet om dagen. Men bandet Shame fra London deler fint lite med disse referansepunktene, og kan på den annen side skilte med å være et av de beste livebandene London har å oppdrive i 2017. Ikke småtteri, bare det!

Bandet har derimot ikke mye å skilte med på utgivelsesfronten – ennå. Hittil er det bare låtene «The Lick» og «Gold Hole» som har blitt publisert under én og samme utgivelse – to låter som vitner om like deler potensiale og attitude.

Bandet spiller sløy musikk som kanskje best kan kategoriseres som postpunk. Drivet slekter på Joy Division og Savages og holdningen til Sex Pistols. Likevel er det vanskelig å sette Brixton-gutta i bås med sin nedstrippa sound, The Cramps-aktige gitarer og vokalist Charlie Steens kontrast mellom besinnede syning, borderline spoken word og på grensen til angstridde vokalskrål.

Bandet fikk tittelen New Music of the Day av musikknettstedet NME, og ifølge Loud and Quiet er bandet «one of the most watched and crucially most talked about live bands in London».


Nå ser vi fram til flere utgivelser fra 19-åringene fra England, og gleder oss desto mer til å se de ta av på Pstereo!

Les mer