Silvana ImamSE

Fredag 17. august
Kanonscenen 20:05
Med albumet «Naturkraft» har Silvana Imam virkelig lagt listen for politisk rap.

Silvana Imam er sveriges viktigste artist akkurat nå. Stockholmsrapperen har i en årrekke markert seg som en sterk stemme i svensk rap. Hun ble nominert som årets nykomling av hiphopmagasinet Kingsize i 2012, og året etter slapp hun debutalbumet «Rekviem».

I 2015 ble Silvana Grammis-nominert i intet mindre enn tre kategorier. I 2016 gjentok hun nominasjonssuksessen og ble nominert i kategorien årets hiphop/soul og årets tekstforfatter for «Jag Dör För Dig» (2015), i tillegg til å stikke av med den gjeve prisen Årets Artist.

Det er ikke bare i nabolandet Silvana har gjort suksess, hun har også fått en ever growing fanskare her i Norge. Mange fikk nok øynene opp for Imam da hun sammen med artister som Julie Bergan, Bendik, Stella Mwangi og Izabell bidro til å gjøre Karpe Diems «Attitudeproblem» bedre enn originalen via en alternativ coverversjon.

Da hun spilte på Rockefeller tidligere i år ga både musikknetstedet GAFFA og Musikknyheter.no konserten full pott, og hun høstet også lovord da hun spilte på by:Larm i mars.

Med albumet «Naturkraft» har Silvana Imam virkelig lagt listen for politisk rap. Her hjemme ga Aftenposten albumet fem øyne på terningen, og signerte med at «Naturkraft har bedre flyt og er litt mindre intenst og krevende å høre på enn hennes tidligere utgivelser, men det er fortsatt helt klart at det er live Silvana virkelig kommer til sin rett. Konsertene hennes er nesten som performance-kunst, à la russiske Pussy Riot. På Bylarm i 2015 sto publikum nesten sjokkert igjen etter tredve intense minutter og forsto knapt hva som traff dem». Vi ser fram til å bli sjokkert av Silvana Imam på Pstereo i 2017!

Les mer