SlowdiveUK

Lørdag 18. august
Kanonscenen 21:55
Det britiske bandet Slowdive er som shoegaze-legender å regne, og tidligere i år brøt kvintetten release-stillheten for første gang på 22 år med singelen «Star Roving».

Bandet så dagens lys over store mengder effektpedaler i 1989. Deretter ga de ut en demo, fem EPer, et knippe singler og fullengderne «Just for a day» (1991), «Souvlaki» (1993) og «Pygmalion» (1995) over en periode på seks år. Etter utgivelsen av sistealbumet «Pygmalion» ble det stille fra Slowdive, som gjorde comeback på en rekke festivaler i 2014.

Da besøkte bandet også Øyafestivalen, og Dagbladets vitnesbyrd fra konserten gjør at vi gleder oss desto mer til å overvære konsert med bandet i sommer: «På slutten var lyden helt fabelaktig god til festival å være, det ble rapport om tilnærmelsesvis moshpit-oppførsel foran scenen, og folk sto og gråt når det var ferdig». Dæven!

Tilbake til starten: Mye tyder på at pressen ikke var helt klare for Slowdive første halvdel av nittitallet. Bandet vokste fram i grungens og etter hvert også britpopens tidsalder, selve motstykket til shoegaze hva gitarorientert musikk angår, og fikk presseomtale deretter.

Likevel har bandet evnet seg å trenge gjennom med sine sløye, ambiente lag med gitardelay, beroligende vokalharmonier og alt i alt smellvakre drømmepop, og sidestilles i dag med shoegaze-pionerer som My Bloody Valentine, Ride og Cocteau Twins.

Med sin første singel på over 20 år beviser Slowdive at de også i 2017 – med nytt materiale, spilleglede og en freskere shoegazedrakt enn noensinnne – har livets rett og mer til i indiepop-faunaen.

Nylig annonserte bandet at et etterlengtet fjerdealbum er på trappene, og ga samtidig ut ny låt – «Sugar for the Pill» med tilhørende drømmende musikkvideo. Albumet får den effektive tittelen «Slowdive», og med dét beviser bandet at Slowdive skal ta over verden på ny. Vi gleder oss innmari mye til å se Berkshire-bandet på Pstereo i sommer!

Les mer