Soup

Lørdag 18. august
Veita 20:10
Trondheimsbandet Soup startet som multiinstrumentalist Erlend Vikens soloprosjekt i 2004. Han snekret sammen sitt første album, «Give It An Empire», utgitt påfølgende år. Siden den gang har det skjedd mye, og nå komponerer og spiller Soup fabelaktig musikk som fullgodt band.

Soup har seks fullengdere i bakspeilet, men særlig albumet «Children Of E.L.B.» markerer et vannskille for Soup. Med nytt blod var et mer organisk lydbilde i emninga, og med Motorpsycho-gitarist Hans Magnus ”Snah” Ryan bak co-produsentspakene var det gjort.

Et par utgivelser senere, er Soup i 2017 tilbake med det fabelaktige albumet «Remedies». Adressa kalte skiva for en «mesterlig romodyssé», og klinket til med seks øyne på terningen. Også Namdalsavisa ga albumet en sekser, og mente at albumet er «… en enorm lytteropplevelse og et musikalsk mesterverk det er vanskelig å si nok lovord om». Som med øvrigheten av Soups karriere, med andre ord!

Bandets lydbilde er dynamisk, hvor lange sekvenser med instrumentering ender i storslåtte vokalprestasjoner. Det er drømmende, knallsterkt og vitner om bunnsolid håndverk fra noen av Trøndelags dyktigste musikere. 

Les mer