Spidergawd

Lørdag 18. august
Elvescenen 19:15
Mange rockfrelste publikummere vil ha det til at Spidergawd var høydepunktet da de sto på scenen vår i 2015, og vi skal ikke akkurat påstå at det er langt fra sannheten.

Bandet har siden den selvtitulerte debutskiva «Spidergawd» i 2014 spydd ut plate etter plate, den ene tightere enn den andre. Tidligere i år kom bandets tredje album, og nylig annonserte kvartetten at nummer fire i rekken er på trappene!

Det hele startet som et hobbyprosjekt initiert av Bent Sæther (Motorpsycho, The International Tussler Society), Per Borten (Cadillac, New Violators, Moving Oos), Rolf Martin Snustad (Hopalong Knut, Samvirkelaget) og Kenneth Kapstad (Motorpsycho, Goat the Head, Monolithic), et prosjekt som raskt glei over til å bli et av Norges feteste rockeband. Tidligere i år annonserte bandet at bassist Hallvard Gaardløs (Orango, Woodland) tar over Sæthers stafettpinne, en høyst verdig erstatter (bare se på bandene han alt spiller i, a)!

Bandets debutskive ble årets mestselgende vinyl da det ble sluppet i 2014, og dro på seg en Spellemann-nominansjon i kategorien rock. Dagbladet mente skiva var en «… tour de force for fans av 70-tallets monstrøse gitarrock», og klinket til med fem øyne på terningen. Og det var bare toppen av isfjellet av lovord som ble slengt i bandets retning.

Med oppfølgeren «Spidergawd II» påfølgende år overgikk bandet seg selv. Plata forente jazz- og bluesrytmer med hårete gitarrock, tjukk bass og et trommemaskineri uten sidestykke, og det hele elegant toppet av med fabelaktige saksofonblås. Tjohei!

Et nytt år, et nytt album. Bandets utgivelse tidligere i år (albumet heter så klart «Spidergawd III» viser at de imponerende nok fremdeles bygger seg opp momentum. iTromsø stadfestet allerede i januar i år at skiva kom til å stå seg som årets rockealbum, og etter anmeldelser og terningkast å dømme kan det virke som om de fikk rett.

Trondheim kan virkelig prise seg lykkelig for at vi har nok et rockeband som viser røkla hvor skapet skal stå, og første mulighet til å se bandet på hjemmebane etter albumslipp får du på Pstereo!

Les mer