Steamdome

Lørdag 18. august
Elvescenen 16:05
Flettverk av referanser til flere sjangre, og det hele munner ut i et forrykende eldorado av rytmiske krumspring som føles som et slag i mellomgulvet i det ene øyeblikk og rører en lengst inn i sjela i det neste.

Komponist og fiolinist Ola Kvernberg kommer til Pstereo for å gjenta det forrykende konseptet Steamdome. Det rytmiske damplokomotivet ble til som et samarbeidsprosjekt mellom Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i fjor, og ble tatt til scenen i alt tre ganger i løpet av året som gikk.

Med Steamdome skal Kvernberg og co nok en gang demonstrere hva som skjer når en av landets beste jazzkomponister slår hodet sammen med en bråte av våre dyktigste instrumentalister. Resultatet er et flettverk av referanser til flere sjangre, og det hele munner ut i et forrykende eldorado av rytmiske krumspring som føles som et slag i mellomgulvet i det ene øyeblikk og rører en lengst inn i sjela i det neste.

Med seg på laget har Kvernberg nemlig hele tre trommiser, henholdsvis Erik Nylander, Børge Fjordheim og Hans Hulbækmo, i tillegg til bassist Nicolai Hængsle Eilertsen, gitarist Øyvind Blomstrøm og organist Daniel Buner Formo.

Med inspirasjonskilder som blant annet Fela Kuti, Todd Terje, Ennio Morricone og Weather Report er Steamdome suggererende i ordets rette forstand, og drar publikum inn i en virvelvind av instrumentalisme som ikke slipper taket før det hele er over.

Les mer