Sugarhill GangUS

Fredag 17. august
Elvescenen 21:00
«I said a hip hop, the hippie, the hippie, to the hip, hip hop, and you don't stop, a rock it». The Sugarhill Gang kommer til Pstereo!

Sannsynligheten er stor for at du på et eller annet tidspunkt har hørt eller danset til The Sugarhill Gangs repertoar, om det så var da de slapp majoriteten av låtmaterialet sitt på åttitallet eller i mer moderne tider.

Låter som «Apache (Jump On It)», «8th Wonder» eller legendariske «Rappers Delight» er bare et knippe av hitlåter rapgruppen har liret av seg i løpet av sin karriere. Ikke bare var de toneangivende for åttitallets rapscene, de bidro også til å få den opp av undergrunnen og banet veien for rappere til å faktisk leve av musikken sin.

Formasjonen av The Sugarhill Gang heller mot det absurde. Sylvia Robinson, aka «the mother of hip-hop» for første gang hørte noen rappe på en konsert i Manhattan. På denne tiden var hip hop ansett som livemusikk, og å skulle spille det inn virket meningsløst. Robinson bestemte seg likevel for å skride til verket, og gjorde research, fant tre personer som kunne rappe og stuket de inn i et studio. Resultatet ble låta «Rappers Delight».

Låta ble den første rapsingelen i verden som ble en Top 40-hit på Billboard Hot 100-lista, og markerer et vannskille i hip hops historie. Siden den gang har gruppen gitt ut albumene «Sugarhill Gang» (1980), «8th Wonder» (1982), «Rappin' Down Town» (1983), «Livin' in the Fast Lane» (1984) og «Jump on It!» (1999).

Som The Guardian skreiv i sin omtale av gruppas konsert på Jazz Cafe i London: «Anyone who wants to understand the true nature of hip-hop’s perennial concern with “keeping it real” has only to go back to the music’s formative moment». Det har du muligheten til på Pstereo i sommer.

Les mer