Aurora

Lørdag 18. august
Elvescenen 22:55
Mye har skjedd med Aurora siden hun bergtok Pstereo-publikummet på den minste scenen i 2015. Hun har fans verden over som kaller seg «Warriors», opptredd på Nobels Fredspris, headlinet de største festivalene i inn og ut-land, solgt ut Nidarosdomen på drøye 120 sekunder og blitt streamet nærmere 200 millioner ganger!

Hun har håvet inn flere priser, rotert tungt på eteren i flere land og mottatt bråtevis med gode anmeldelser. I 2016 stakk hun av med Spellemann i kategorien «Årets Nykommer», i tillegg til å stikke av med Gramo-stipendet. Med debutalbumet "All My Demons Greeting Me As a Friend", ble hun nominert i kategoriene «Popsolist», «Årets Album» og «Årets Musikkvideo» for videoen til «I Went too Far», hvor hun stakk av med pokal for både solist- og videokategorien. 

Vi skal likevel lengre tilbake i tid dersom vi skal starte med starten av Auroras karriere. Hun startet å lage melodier på piano som seksåring og tekster som niåring, og allerede som 15-åring skreiv hun det såre og vakre elektropopmesterverket «Awakening», som hun spilte inn året etter. Et elektrominimalistisk bakteppe legger fundamentet for Auroras lyd bilde, og lar hennes fabelaktige, skjøre og eteriske stemmeprakt komme til sin rett.

Den britiske pressen har også lagt sin elsk på Aurora. Debutskiva ble «Album of the week» hos The Line of Best Fit og flere av albumets låter var i fast rotasjon hos BBC. I hjemlig presse fikk hun fantastiske anmeldelser og hun albumdebuterte med førsteplass på VG-lista. 

Det levner ingen tvil om at Aurora har bergtagende popteft, noe vi ser fram til å gjenoppleve på Pstereo 2018. 

Kjøp billetter her

Les mer