Black Moon Circle

Black Moon Circle (BMC) er klare med Psychedelic Spacelord, oppfølgeren til den kritkerroste triologien The Studio Jams Vol I-III.

Black Moon Circle er et psykedelisk jam band fra Trondheim. Bandet ble startet i 2012 med følgende besetning: Øyvin  (bass/vokal), Vemund (gitar) og Per Andreas (trommer).  I København ble de kjent med Scott Heller fra Øresund Space Collective som spiller på analoge synther, eller mer nøyaktig, han skrur på knotter og ulik filter, lager lyder som har mer til felles med et radiosignal fra Jupiter enn traktering av et klaviatur. Kjemien satt og Scott har siden vært en del av besetningen.

Langspilleren Plains ble sluppet av Space Rock Productions i 2014 og det nye albumet Psychedelic Spacelord er det syvende i rekken, utgitt av labelen Crispin Glover Records.

I 2017 utvidet de bestningen med Magnus Kofoed på orgel, mellotron, rhodes og piano og Jonathan Segel (Øresund Space Collective, Camper Van Beethoven) på elektrisk fiolin spilt med ulike effektpedaler. Psychedelic Spacelord kom til live i en intens og dynamisk jam hvor lydene av  instrumentene blandes sammen med delayer og forskjellige effekter som flanger og phaser slik at det er helt umulig å si hvor den en lyden bøyer av og den andre tar over. Ekkoer fra gitar, synth, orgel, violin og bass blandes sammen på forskjellige vis og det tar 46 minutter å avslutte denne turen hvor vokal ble spilt inn til slutt.

Våren 2018 drar BMC på tur gjennom Europa sammen med Øresund Space Collective, med turnestart på Loppen i København 25. mai.

------------------

ANNEKS, BYSCENEN - LØRDAG 18. august 23:59

CC: 50,-/100,- (med/uten Pstereo-pass)

Aldersgrense: 20 år

Les mer