Datarock

Fredag 17. august
Forte! 20:50
Fa-fa-fa! Datarock er tilbake! Endelig gir Datarock lyd fra seg igjen, ni år etter sin siste fullverdige studioskive. De røde signaturjoggedraktene har blitt sorte, og bandet evner fremdeles å tilføye skøyete nyveiv-disko en ny dimensjon på deres siste skive «Face the brutality». Et vellykket hamskifte, om du vil!

Ikke ta vårt ord for det, anmeldelsene taler for seg selv: Fem av seks stjerner fra musikknettstedet GAFFA. Fem øyne på terningen fra Dagbladet, Hamar Arbeiderblad og Bergens Tidene, og flerfoldige lovord fra det ganske utlandet. Puh! 

Som mye annet av det Datarock har gitt ut, er også denne fullengderen et skamløst gravrøveri fra ymse musikkepokers storhetstid på 70- og 80-tallet. Samtidig som bandet nikker – ikke forsiktig, men spastisk – tilbake til gamle helter og kjente rytmer, setter de foten hardt ned i nåtiden og gir en urokkelig følelse av at dette på ingen måte er noe som kan avvises som nostalgiske barnestreker. 

Bandet, som så dagens lys i 2000, har rundt tusen konserter i nesten førti land i bakspeilet, og kan dermed skilte med å være et av Norges mest anerkjente band internasjonalt. Med skivene «Datarock Datarock», «Red» og «Face the brutality» har de levert det ene liveshowet sprøere enn det andre. 

For make no mistake – Datarock er et liveband av uante dimensjoner, et eksempel til etterfølgelse som gir et serotonin-kick av de sjeldne. Og i 2018 kan du oppleve det elleville bergensbandet på Pstereo!

Kjøp billetter her

Les mer