GURLS

Lørdag 18. august
Elvescenen 16:05
The future is female! Det manifesterer Oslo-trioen GURLS med sin kombinasjon av sjelfull pop og velbalansert jazz.

Bandet ble til i 2013 som et slags gøyalt sideprosjekt til en seriøs jazzkarriere for Hanna Paulsberg, Ellen Andrea Wang og daværende medlem Emilie Nicolas. Den fabelaktige vokalisten Rohey Taalah (kjent fra Spellemann-nominerte Rohey) tok over for Nicolas og tilførte umiddelbart lydbildet en soultung stemmeprakt som oser bravur. 

Saksofonist Paulsberg og kontrabassist Wang er heller ikke akkurat ubeskrevne blad i den norske jazzfloraen. Førstnevnte har gjort seg bemerket gjennom blant annet Hanna Paulsberg Concept og Trondheim Jazzorkester, samt vært medvirkende på en drøss av andre utgivelser. Wang har på sin side høstet godord både nasjonalt og internasjonalt i jazzbandet Pixel og under eget navn – med skiva «Blank Out» ble hun blant annet Spellemann-nominert i jazzkategorien.

Debutalbumet «Run boy, run» fikk terningkast fem av både Dagsavisen, P3, Aftenposten og Adressa, og deres musikalske skills landet trioen oppvarmingskonserter for a-ha i Oslo Spektrum.

Overfor Musikknyheter beskriver GURLS sin egen musikk som «catchy sassy smooth», tre adjektiver trioen kler godt. Kompet bestående av saksofon og kontrabass er av det mer nedtonede slaget, og gir vokalist Rohey mye spillerom, et spillerom som til de grader utnyttes av spoken word-aktige rim, dype lydbølgedaler og tekster med glimt i øyet.

Kjøp billetter her!

Les mer