Jade BirdUK

Torsdag 16. august
Veita 19:05
Fra open mic-kvelder på puber i Wales til internasjonal suksess: Den britiske singer-songwriteren Jade Bird tar med seg kassegitaren og sin særpregede vokal for å vise trønderne hvorfor hun har blitt et internasjonalt countryfenomen.

Jade Elizabeth Bird fra Hexham, Northumberland i England har allerede opptrådt på The Tonight Show med Jimmy Fallon etter å ha gitt ut EPen «Something American» i fjor sommer.

20-åringen er kanskje britisk, men med et lydbilde som ligger nærmere countrysjangerens americana-tradisjoner kan hun enkelt forveksles i å være fra «the land of the free» framfor «the cradle of Christianity». Sleng inn en god dose pop, folk og blues i miksen, legg til en uovertruffen, overbevisende stemmeprakt og lyrisk talent, og du har Jade Birds suksessoppskrift.

Det toneangivende musikkmagasinet Rolling Stone har allerede fastslått at den London-baserte artisten er en av countryartistene man bør holde et øye med i tiden som kommer, og Pitchfork mener at hun har en «… crystalline soprano so pure that it calls to mind bubbling spring water and untouched snowfall».

Med singelen «Lottery» følger Jade Bird opp «Something American»-EPen med stor overbevisning, en overbevisning som har gjort at låta allerede har flere millioner rotasjoner på Spotify alene etter å ha summet seg på eteren siden utgivelsen i tidligere i år. Vi gleder oss til å høre låta et par millioner ganger til før hun ankommer Trondheim i august.

Kjøp billetter her!

Les mer