Mental Overdrive

Torsdag 16. august
Forte! 20:15
"Publikum danser og jubler for hver signifikante forandring i musikken. Musikals er det like mye lydlandskaper som melodier. Hele konserten fremføres som en eneste lang låt. Det som finnes av vokal, er samples som hovedsakelig er hentet fra film. Musikken er relativt variert og beveger seg mellom streit house, innom ambient til mer ekserimentelle elekroniske lydlandskaper. Ofte er det dansbart og uansett hva han gjør, er det populært blant de fremmøtte." Slik beskriver Musikknyheter elektrogudfaren Mental Overdrive.

Sammen med Biosphere og Bjørn Torske, utgjør Mental Overdrive den første bølgen pionerer innen norsk elektronisk musikk. Dette ble også grundig dokumentert i filmen, Northern Disco Lights: The Rise and Rise of Norwegian Dance Music (2016), som forteller den unike historien om hvordan norsk elektronika oppsto på 90-tallet.

Bak navnet finner vi Per Martinsen, også kalt technobestefar, med en enorm mengde utgivelser på labler gjennom tre tiår, som R&S, SSR, Discfunction, Smalltown Supersound, Airtight, Music Man, Virgin, Full Pupp og sitt eget Love OD Communications.

I 2014 vant han Spellemann for albumet, «Everything Is Connected» . I 2017 slapp Mental Overdrive intet mindre enn to album, først «Hardware» på det anerkjente, bergenske techno-selskapet Ploink, og deretter et «Epilouge» på Prins Thomas’ Rett i Fletta.

Mental Overdrive er også kjent for de mange legendariske konsertene han har holdt rundt i verden, sist når han headlinet klubbteltet på Øya’2017. For tiden består konsertene hans av nøye skruing på en svær telefonsentral av en modulærsynth, som han eksperimenterer seg frem til danserytmer rundt komplekse lyder.

Kjøp billetter her!

Les mer