MogwaiUK

Lørdag 18. august
Elvescenen 21:05
Det skotske post-rockbandet Mogwai har i de siste 23 årene vært et av de mest innflytelsesrike i sin sjanger, og nå kommer de til Pstereo og Trondheim for første gang.

Det hele startet med at de tidligere skolekameratene Stuart Braithwaite (gitar, vokal), Dominic Aitchison (bass) og Martin Bulloch (trommer) grunnla bandet Mogwai på midten av nittitallet. Mars påfølgende år ga de ut en sjutommer med singlene «Tuner» og «Lower», hvor førstnevnte ble kåret til «single of the week» av det britiske musikkmagasinet NME. 

De skulle vinne samme kåring med «New Paths To Helicon Pt. 1» (1997) året etter, og høsten samme år ga de ut den knallsterke debutskiva «Mogwai Young Team». Siden den gang har bandet utvidet rytmeseksjonen, gitt ut ytterligere åtte studioskiver, til sammen tretten EPer, to liveskiver, fire samlealbum, to remixalbum og en bråte med singler, i tillegg til å ha laget hele eller deler av soundtracket til fem filmer.

Siden debutalbumets gitartunge og svevende lydbilde fram til fjorårets hardtslående og pulserende sisteskive «Every Country’s Sun» har Mogwai for alvor vært sjangerdefinerende med sitt atmosfæriske lydbilde. Mogwais klangverden byr på en sound preget av post-rock, fluktuerende mellom dystre og vakre melodier, ispedd gitarer, suggererende trommedriv og subtile, elektroniske komponenter.

Kjøp billetter her!

Les mer