Morbo y MamboAR

Fredag 17. august
Veita 20:05
Atmosfærisk, rytmisk og funky – vi snakker om Morbo y Mambo, Buenos Aires-sekstetten som i over ti år har levert en dansbar fusjon av afrobeat, dub, indie og funk – alltid med et solid rock-fundament i bunn. Det argentinske bandet er akkurat så allsidige som sjangermiksen tilsier, og de evner å blande sammen et organisk lydbilde med et digitalt som bare et søramerikansk band kan.

Uttrykket på debutskiva «Morbo y Mambo» (2011) er kanskje det mest organiske, hvor et taktfast trommedriv og buldrende basslyder danner grunnmuren, og gitar og blåsere står for det melodiøse. På debutoppfølgeren «Boa» (2014) noen år senere er uttrykket desto mer funky og eksponentielt mer dansbart. 

På albumet «Muta» fra 2017 introduseres i større grad elektroniske komponenter i tillegg til vokalsamarbeid med Andres Nusser, Nick Allbrook og Santiago Motorizado på sine respektive låter. Med sin selvvalgte karakteristikk «No tags. No rock, no stoner, no dub, no funk. All together» er det lett å forstå at man ikke kan se på Morbo y Mambo som noe annet enn en smeltedigel av dansbar og groovy musikk.

Kjøp billetter her!

Les mer