Store P

Fredag 17. august
Kanonscenen 18:05
Mange av rapperne som har slått rot i Norge de siste årene har mye å takke Fyllingsdalen-rapperen Petter Sundby aka Store P for. Som en av de første i landet som virkelig har mestret sørstatsinspirert rap på en overbevisende måte har han dannet grunnlaget for mange av sine etterkommere, både som medlem av rapgruppa A-laget og som soloartist.

Han sier det kanskje best selv på solosingelen «Vikje være i din verden»; «Eg e den originale, alle de andre følger bare etter», og selv om han kanskje har banet veien for kopister har han alltid klart å ivareta sitt egne særpreg gjennom stadig forandring og utvikling. Det legger man kanskje særlig merke til på hans første soloskive «Regnmannen» fra 2014, hvor underlivspraten og den utpregete køddinga fra A-laget tones ned, og r&b-dosene og introvertheten økes. 

Albumet fikk kritikerne til å gjenta mantraet som har blitt risset inn i vår kollektive musikkhistorie i en årrekke, nemlig at Store P er Norges beste rapper. Skiva fikk full pott hos NATT&DAG, terningkast seks hos Dagbladet, VG og Aftenposten, i tillegg til en mengde femmere fra ekstremt mange andre publikasjoner.

Store Ps flyt, stemmebruk og tekstoppbygging er på et viderekomment nivå. Flyten holder han så desidert på debutoppfølgeren «Rommet» fra i fjor, hvor samtlige singler har fått radiorotasjon på P3. «Shto P» leverer også varene live, så alt ligger til rette for et rap-/r&b-eldorado uten like på Pstereo i august. 

Kjøp billetter her!

Les mer