The Sickening

Kristiansundsbandet The Sickening er trolig ikke det bandet du har hørt mest om opp gjennom årene med mindre du har vært bevandret i den tyngre delen av Heavy Metal verdenen. Bandet spiller Death Metal.

Kjapp, riffbassert metall med en vokal som i musikkverden benevnes som growling, eller på kristiansundsk «Bjønning». Når det gjelder musikalske ferdigheter stiller bandet helt i verdenstoppen. Det er få forunt å spille trommer med en slik innøvd teknikk og en så presis og jevn rytme som det Espen «Beist» Antonsen gjør. Sammen med den like stødige gitarist og riffskaper Pål «Markspist» Bjerkestrand utgjør han kjernen i bandet, og de to har en kobling som få andre har. Dette kommer til utrykk i alt bandet skaper av musikk. Det hele komplementeres av bassist Stein-Olav «Bulle» Havnen og Vokalist Sigve «Stjernestøv» Torland. 

Ikke allemannseie, men dog et band det er verd å merke seg for alle. Bandet har holdt det gående i 15 år ved inngangen til 2018. I 2017 var det 10 årsjubileum for bandets første demoutgivelse og i den forbindelse ga de ut EPen «Sadistic Self Mutilation» på det amerikanske plateselskapet Sevared Records. Bandet har fra før av to plater på samvittigheten som begge ble utgitt på spanske Xtreem Music. Begge de to første platene høstet god kritikk innenfor sjangeren og bandet har turnert i Norge og i resten av Europa og har et renomè som et veldig energisk og veldig oppofrende band på scenen.

Med den siste EPen ga bandet også ut en remaster av demoen «Soiled Rotten» fra 2007 som bonus slik at EP i realiteten inneholder 9 spor. Tilbakemeldingene fra kritikerne har vært overveldende og fulle av lovord. Denne EPen viser at bandet har holdt tritt med utviklingen i sjangeren ellers i verden, og de viker ikke en tomme for andre i samme sjanger. Kjapt, hardt og kompromissløst er stikkordene.

Tekster og tema for bandet har alltid vært inspirert av «Horror sjangeren» innenfor film og litteratur, og dette gjenspeiles nok i både illustrasjoner og tekster, samt i musikken. Ikke la deg skremme av det. Når du setter på The Sickening og lytter vil du straks skjønne at dette er musikk-smeder av ypperste kvalitet. 

------------------

FRU LUNDGREEN - FREDAG 17. august 23:59

CC: 110,- / 160,- (med/uten Pstereo-pass)

Aldersgrense: 20 år

Les mer