Zeal & ArdorCH

Torsdag 16. august
Veita 20:40
Zeal & Ardor er like schizofrent som det er rått. Bandet beskrives som et avantgarde-metallband, og i dette tilfellet innebærer det en frenetisk kruttønne bestående av omtrent like mye støyete svartmetall og negro spirituals, samt en god dose blues. Det er med andre ord en ukonvensjonell sjangerblend vi har med å gjøre, noe som gjør New York-bandet til et unikum.

I det ene øyeblikket kan man levende se for seg en stripete chain-gang som messer i takt med sleggeslagene langs landeveien, hvorpå det brått avbrytes av iskalde tremoloer og blast-beats Mayhem verdig. Det ekstreme lybildet til tross, Zeal & Ardor er ekstremt fengende som det er rått.

De sto for en av de mest spennende og egenartede konsertene på by:Larm, som ga hele 10/10 på Musikknyheter og anmelder Simen Røste uttalte at han sjeldent har sett et band være så intenst, engasjert og med så god flyt på en scene. 

Bandet, som er sveits-amerikanske Manuel Gagneux’ hjertebarn, ble til som en spøk. Det utviklet seg raskt til å bli mer enn en spøk, og med albumene «Zeal & Ardor» (2014), «Devil Is Fine» (2017) og kommende «Stranger Fruit» er det ikke mye igjen av punchlinen annet enn knallsterk musikk!

Kjøp billetter her!

Les mer