Frivillig

Som frivillig på Pstereo får du en fantastisk opplevelse!
Som frivillig på Pstereo får du en fantastisk opplevelse!

Registering for neste års festival åpner våren 2019!

Ca 600 frivillige bidro til at Pstereo 2018 ble en suksess. Festivalen tok imot nesten 35.000 besøkende, der både frivillige og festivaldeltakere delte uforglemmelige opplevelser. 

Som frivillig på Pstereo får du en unik opplevelse, en sjanse til å være en av de som jobber i bakgrunnen og bidrar til at festivalen i 2018 når nye høyder! Ingen tidligere erfaring er nødvendig for å bli med på laget – bare ta med godt humør og arbeidslyst!

Hvor mye må jeg jobbe?
Hovedregelen er at man må jobbe tre skift før festival eller to under festival for å få festivalpass. Noen av jobbene har behov for andre skiftordninger, men totalt skal alle jobbe like mye. Mange ønsker å jobbe/ha fri spesielle dager, gi oss gjerne beskjed om dette i søknaden din! Vi vil så langt det er praktisk mulig forsøke å imøtekomme disse ønskene.

Hva får du?
Du får gratis inngang de dagene du ikke jobber, en flott festival t-skjorte og mat og drikke de dagene du jobber. Men viktigst av alt så får du muligheten til å bli kjent med mange nye folk og dele en unik festivalopplevelse, og ikke minst en heidundranes frivilligfest etter endt festival!

Informasjon om prosessen 

  • Mail om at du er godkjent som frivillig og i hvilken kategori kommer fortløpende.
  • Innen 1 juni har du fått mail om hvilken vakt du er satt opp på.
  • Mellom 1 juni og 1 august vil du motta info fra din gruppeleder.
  • Melder du deg etter disse datoene vil info komme fortløpende.

Vi forventer at du møter opp edru, tidsnok til vakt og klar for å jobbe.
Ved spørsmål, ta kontakt med frivilligansvarlig 

Arbeidsoppgaver

Akkreditering
Lyst å treffe Pstereos matroser? Å jobbe innen akkreditering innebærer innsjekk og utdeling av materiell til frivillige. I tillegg har akkrediteringen ansvar for innsjekk av gjester, presse og bransje under festivalen. Du må kunne å bruke en PC. Erfaring med akkrediteringssystemet vårt, Arkon, er en fordel, men ikke en forutsetning.

Bar
Salg, tapping og servering av øl, vin og brus. Her går det fort for seg, så du må trives med å levere smil og drikke i et forrykende tempo!

Billett
Ditt ansvar er å ta imot billetter og bytte til festivalarmbånd. Du blir den første publikum møter på festivalen. Derfor må man takle høyt tempo med en smil om munnen.

Dekor
Er du kreativ og i tillegg litt handy? Da er dette gruppen for deg! Dekor-gruppen gjør ikke bare en super innsats for å gjøre Marinen festivalklar og lekker, de produserer også mye av pynten som skal opp på festivalområdet. Her kan kreative fingre få fri utfoldelse.

Lager
Inn- og utlevering av utstyr fra lageret vårt. Bør kunne forskjell på en tapetkniv og en hammer og ellers ha godt humør.

Nattevakt
Er du en nattugle? Da kan nattevakt passe deg godt! Nattevaktene passer på området om natten og ser til at ingen kommer inn på området som ikke skal inn i løpet av natten.

Nedrigg etter festival
Her rigges alt på området ned søndag og mandag etter festivalen. Ved nedrigg må du også jobbe en ekstra vakt på dagtid enten før, under eller etter festival.

Område-runner
En runner fikser ting som oppstår underveis på oppdrag fra områdeansvarlig. Det innebærer alt fra snekring, bringing, triksing m.m. Dette er gruppa som redder dagen og trår til der det trengs. En fordel om du er litt handy og ikke redd for en utfordring, med godt humør og arbeidslyst.

Opprigg før festival
Opprigg av festivalområdet. Det er alt fra scener, telt, bord, gjerder og lys. Du må gjerne ha litt praktisk sans og arbeidslyst, og ha godt humør selv om det blir noen tunge løft i enten regn eller solskinn.

Psykkelhotell
Jo flere som reiser miljøvennlig, jo bedre! Derfor har vi Psykkelhotell hvor publikum kan la syklene stå trygt mens de er på festival. Her har du ansvar for å ta imot og levere ut sykler i tillegg til vakt- og vedlikehold av Pstereos sykkelhotell.

Solskinnspatruljen
Solskinnspatruljen passer på at alle frivillige har det topp på jobb! Ditt ansvar er å spre godt humør hvor enn du beveger deg, passe på at alle får nok påfyll i form av kaffe, vann, vafler, sjokolade og mat, du er rett og slett festivalens solstråle.

Stagehand
Stagehands hjelper til med sceneskift. Erfaring med scene/lyd og musikkutstyr prioriteres.

Transport
Frakt av mennesker og ting fra A til B. Du må ha førerklasse B (vanlig bil). Du må være komfortabel med å kjøre i sentrum, og ulike type biler. Har du andre førerkortklasser, vennligst nevn dette i søknadsskjemaet.

Vertskap
Som vertskap er du Pstereos ansikt utad og det er viktig at du møter publikum med et smil, du er med på å skape trygghet og trivsel for alle på festival. Vertskap kan blant annet innebære å være streifvakt rundt på området eller stå ved inn-/utslipp både før og under festivalen.

Annet
Var du med i en kategori/stilling i fjor som du ikke finner i listen, kan du velge alternativ ”annet” i søknadsskjema og skrive i kommentarfeltet hva du ønsker å jobbe med.


Les mer