Skip Navigation

Praktisk info

Pstereo-festivalen arrangeres på Marinen i Trondheim i august hvert år. Pop-/rock-festivalen har eksistert siden 2007, er Midt-Norges største i sin sjanger, og i løpet av de første fem årene er publikumstallet mer enn tredoblet.

Det er fire scener på festivalområdet. I tillegg samarbeider Pstereo med en rekke av byens utesteder, som arrangerer klubbkonserter i forbindelse med festivalen. På festivalens tredje dag arrangeres også en gratis familiekonsert på festivalområdet.

Festivalområdet er noe av det som gjør Pstereo unik. Marinen ved Nidelva er en av byens mest populære parker, med fantastisk utsikt til både Nidarosdomen, Festningen og universitetets hovedbygning.

BILLETTER
Billetter finner du her

BILLETTPRISER
Festivalpass (3 dager):
Kr 1949,- + billettavgift

Student Festivalpass (3 dager):
Kr 1599,- + billettavgift

Dagspass
Kr 899,- + billettavgift


  • Studentbilletter er forbeholdt studenter med gyldig studentbevis og kan ikke oppgraderes til ordinær billett
  • Billetter byttes til bånd
  • Festivalbåndet gjelder for 3 dager, er personlig og kan ikke deles med flere eller byttes til dagsbånd/dagsbilletter
  • Kjøpte billetter refunderes ikke


FRIVILLIG
Vi åpner frivilligregistreringa i februar 2018.

LEDSAGERBEVIS
Vi aksepterer ledsagerbevis. Den som blir ledsaget kjøper ordinær billett, ledsager mottar fribillett ved fremvisning av ledsagerbevis i billettkontroll ved inngangen.

TILGJENGELIGHET
Hele området er trinnfritt og kan nåes av rullestolbrukere, i tillegg har alle scener en egen handicap-plattform. Det er også handicaptoaletter på området.

ALDERSGRENSE
Festivalen har 18-årsgrense.

FESTIVALOMRÅDET
Inngangen til festivalen ligger ved Grenaderen, mot Elgseter bro. Det er ikke mulig å komme til området via kirkegården. Du kan se konserter fra fire scener, med kort gangavstand mellom hverandre.

MARINEN
Festivalområdet vårt omkranses av Nidelven og Nidarosdomen, og er et høyt elsket grøntområde. Det er derfor alles ansvar å ta vare på Marinen og området rundt, slik at vi kan arrangere festival her også i fremtiden.

OVERNATTING
Pstereo har ingen egen camping, men hvis du ikke finner en sofa å kræsje på, kan Trondheim by på et rikt utvalg av hoteller. For mer info: trondheim.no/hoteller

MAT & DRIKKE
Av sikkerhetshensyn er det ikke lov å ha med mat og drikke inn på området – men innenfor portene kan du kose deg med mat og drikke til nytelse for de aller fleste smaksløker. Under familiekonserten lørdag er det lov å ha med seg medbrakt – men ikke alkohol.

SIKKERHET
Det ikke lov å ha med seg glass, flasker, paraplyer, våpen eller andre gjenstander som kan skade deg selv eller andre inn på området. Vi ber også publikum være ekstra forsiktige ved elvebredden og på kanten ved kanonoppstillingen. Det er fryktelig trist om du detter ned og skader deg eller havner i vannet, så vi ber deg om å følge vaktenes råd dersom de anmoder deg om å flytte deg fra disse stedene.

AKKREDITERING
Akkreditering utleveres mot legitimasjon, i den røde brakka på Ytre Kongsgård.

PRESSEAKKREDITERING
Søknadsskjema kommer senere.

BRANSJEAKKREDITERING
Søknadsskjema kommer senere.

FOTO/VIDEO
Hvis du vil ha med deg profesjonelt kamerautstyr inn på området, må du søke om fotopass (og få dette innvilget). Uten fotopass er det ikke lov å ha med seg følgende:
Profesjonelt kamerautstyr, speilrefleks og annet kamerautstyr med større linser eller der linsa kan byttes ut. Alt dedikert video og/eller lydopptaksutstyr.

BETTER SAFE THAN SORRY!
Det er tøft å høre konserter med høy lyd, men det er enda tøffere å ha hørselen din intakt etterpå. Derfor deler vi ut gratis ørepropper fra alle barene. Vi er opptatt av å holde volumet på et forsvarlig nivå, men vi oppfordrer alle til å bruke ørepropper for å være på den sikre siden.

AVFALL
Tenk over hvor du kaster søpla di – både på festivalområdet, og i resten av byen. Du finner flere søppelstasjoner på området, og er du ekstra smart kan du også cashe inn pant på så vel ølglass som sigarettsneiper.

INFO PÅ NETT
Vi er veldig glade i våre digitale kanaler, og før/under/etter festivalen anbefaler vi å følge med på pstereo.no, facebook.com/pstereo, instagram.com/pstereo, twitter.com/pstereo og snapchat: @pstereo for nyheter, praktiske oppdateringer, show og mye moro. Bidra gjerne med egne bilder, spørsmål, gledesutbrudd, dikt e.l.!

KLUBB
Når lysene slås av på Marinen, åpner klubbene i Trondheim for et rikt konsertprogram.

Festivalferskis

Norske Konsertarrangører har mange gode tips og råd til hvordan en skal te seg på festival – her er en kortversjon av deres festivalvettregler:
• Skaff den en oversikt over hvor toaletter, servering, førstehjelp og (nød)utganger er.
• Spis godt og drikk rikelig med vann.
• Si fra til vennene dine hvor du går, så slipper du å høre navnet ditt bli ropt over høyttaleranlegget.
• Ikke bland deg opp i situasjoner som kan bli farlige – tilkall vakter om nødvendig.
• Følg de oppfordringer som måtte komme fra vaktene eller scenenes konferansierer.
• Ikke spre usannheter og rykter.
• Ikke stå i veien for andre rundt serveringsstedene, toalettene og utgangene.
• Ikke press på i køer eller foran scenen – og ikke stagedive.
• Kom tidlig hvis du vil stå lengst framme foran scenen. Blir det trangt eller ubehagelig? Gå mot siden eller skrått bakover hvis du vil ut av mengden – det er den enkleste veien ut!
• Bruk ørepropper!